Наше опитування
Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 341
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Грудень » 6 » Різдвяний піст
16:41
Різдвяний піст

  

Різдвяний піст – це останній багатоденний піст року.  Він розпочався 28 листопада і закінчується 7 січня. Говіння триває 40 днів і тому в Церковному уставі називається ще Чотиридесятницею, так само, як і Великий піст.

     Піст має на увазі не тільки обмеження в їжі, але і певний внутрішній настрій, духовне очищення, інакше він перетвориться на банальну дієту. За церковним віруваннями в цей період людина повинна духовно очиститися і збагатитися, тобто позбавити організм від зайвого навантаження «важкою» їжею і збагатитися внутрішньо за допомогою молитов з хорошими і добрими вчинками.

     За даною темою 30.11.17 у 7А класі відбувся хімічний виховний захід «Різдвяний Піст». Метою якого було розглянути  традиції українського народу та сформувати поняття про здорове харчування. Разом з вчителем, Поповою Оленою Олександрівною, ми провели цікаві досліди, за допомогою універсального індикатора на продуктах харчування, найбільш вживаніших у осінньо-зимовий період. І прийшли до висновку, що смак не впливає на середовище рН.  Кожен з нас вважає, що, спробувавши той чи інший продукт, можна визначити за смаком його властивості! А насправді це не так! Дуже часто кислі на смак продукти в нашому організмі створюють лужне середовище (наприклад, найяскравіший «обманщик» – лимон – один з головних лужних продуктів, незважаючи на свій кислий смак!), а некислі за смаком – як не дивно, нас закисляють. Для прикладу – абсолютно «некислі» яйця, м’ясо, риба, білий хліб – головні винуватці виникнення кислого середовища в організмі!

     Що дають нам ці знання для практичного застосування? Якщо у Вас рН менше 7 – можете бути впевнені в тому, що в вашому організмі створена казково сприятливе середовище для розвитку інфекцій. Змінити такий стан справ в силах кожної людини! Тому дуже важливо знати наших «друзів» серед продуктів, які допомагають зрушити кислотно-лужний баланс нашого організму в лужну сторону!

     Наведемо нижче список продуктів, які вважаються лідерами лужного балансу:

Лимон. Незважаючи на свій кислий смак, є лідером з усіх, хто дає лужну реакцію. Деякі прихильники нетрадиційних методів лікування вважають, що цей цитрус в 10 тисяч разів сильніше хіміотерапії.

Зелень. Петрушка, кріп, салат, цибуля-порей не тільки наситять організм різноманітними вітамінами, мінералами і антиоксидантами, але і відновлять лужний баланс.

Огірки і корінь селери. Найбільш лужні продукти, очищують організм і  нормалізують кров'яний тиск. 

Коренеплоди. Ріпа, редис, хрін, морква, буряк здатні налагодити процеси травлення і нейтралізувати підвищену кислотність.

Капуста. Брюссельська, білокачанна і цвітна, а також всі овочі, що відносяться до сімейства хрестоцвітних, є цінним джерелом лужних сполук. Причому, не має значення, в якому вигляді, сирому або вареному, ви будете вживати їх у їжу.

Часник. Має протигрибкові, антибактеріальні властивості, допомагає підтримати імунітет, відновити лужний баланс.

     Вживайте в свіжому вигляді щодня хоча б один з перерахованих продуктів, і ваш лужний баланс буде в нормі. Бажаємо усім здоровя!

 

Учениця 7А класу

Голопристанської гімназії

 Никифорова Марія

Категорія: Учнівське самоврядування | Переглядів: 21 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода
GISMETEO: Погода по г.Голая Пристань

Copyright MyCorp © 2018